Thursday, January 29, 2009

Norges pro-Israel motstand leder under 24-timers vakt

"Norge, et land som pleide å være veldig pro-Israel, er blitt en av de mest anti-Israel land i Europa i dag, både myndigheter og opinionen.

Det er ifølge Dr. Asle Toje, forsker ved Handelshøyskolen BI og utenrikspolitiske rådgiver for Frp i Norge (Fremskrittspartiet).

Toje er en trofast talsmann for Siv Jensen, chairwoman av de største opposisjonspartiet Fremskrittspartiet, som nylig har kommet under ild for sin pro-Israel holdning. Etter sin opptreden på en pro-Israel rally i Oslo 8. januar Jensen begynte mottak død trusler, og er nå under 24-timers sikkerhet tilsyn.

"Jeg har aldri opplevd slikt hat i Norge, sier Toje, som var til stede på demonstrasjonen. "Det var folk kaster stein på og spytter på rally-goers. Etterpå, folk bærer israelske flagg ble tilfeldig angrepet på gata."

Sammen med uttrykk for støtte til Israel, høyttalere på rally, inkludert Jensen, kalles for hjelp til å bli distribuert i Gaza, og for en våpenhvile avtale som skal signeres. "Det var en fredelig rally, sa Toje. "Jensen var ringer for de samme tingene som Barack Obama. Forskjellen er at hun gjør det i Norge. Miljøet her er annerledes."

Sosialistisk Venstreparti (Sosialistisk Venstreparti), som er en del av dagens koalisjon, har foreslått en rekke forhold til boikott mot Israel siden regjeringen ble dannet i 2005.

"Den første var en generell boikott, sa Toje. "Neste kom en akademisk boikott og deretter en boikott på armene." De boikotter, men ikke gjennomført, har forverret en allerede fiendtlige atmosfæren.

Israelske / Nazi sammenlikninger og anti-semittisk hendelser er nå vanlig, Toje sa.

On January 21, Etgar Lefkovits rapportert i The Jerusalem Post på en e-post sendt ut av Trine Lilleng, senior norsk diplomat i Saudi Arabia. "The barnebarn av Holocaust overlevende fra andre verdenskrig gjør til palestinerne nøyaktig hva som ble gjort for dem ved Nazi Germany," Lilleng skrev.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i sin siste memoir, for å gjøre en forskjell, gjør en implisitt sammenligning bemerke når du skriver i Hebron: "De fleste butikkene har vært stengt. The shudders vært bolted og er preget av skilt fra den israelske politiet. De er merket, som andre butikker er merket på andre steder og på andre tidspunkter.

I august 2006, Jostein Gaardner, en verdsatt norsk forfatter og en venn av Støre's, utgitt en op-ed i Aftenposten daglig under overskriften "Guds utvalgte folk."

Gardner skrev i reaksjonen til den andre Libanon-krigen, "Vi tror ikke på forestillingen om Guds utvalgte folk. Vi le av dette folks capriciousness og gråte på sitt misdeeds. Opptre som Guds utvalgte folk er ikke bare dumt og arrogant, men en forbrytelse mot menneskeheten. Vi kaller det rasisme. "

En uke senere, Gaarder penned en op-ed uttrykke sin "angre hvis jeg har såret noen - om jeg har ment og fortsatt ønsker å være harde på min kritikk av staten Israel."

I september 2006, 10 skudd ble oppsagt på Oslo synagogen, men ingen ble skadet. Shooteren, Arfan Bhatti, "ønsket å drepe kvinner og barn som kom ut av synagogen," Aftenposten rapporterte.

På 2. juni 2008, Bhatti ble frikjent for terrorisme kostnader og dømt for "grov vandalisme. Han er nå en åtte års fengselsstraff.

Norges lag 1500 jøder, som lever hovedsakelig i Oslo og Trondheim, har opplevd en god del anti-Semitism, Toje sa.

Han posited at dette var forbundet med masse innvandring fra muslimske land som begynte på 1970-tallet.

Om Israel, sa han: "En unwillingness å se at det er to sider av historien, har dukket opp. Helt til venstre har invitert radikal islam i seng med dem. Det er nye ting å være apologist om."

I trosse at trenden Toje rost Jensen som "en veldig modig politiker. Hun sto opp og gjorde sin stemme hørt i en tid da det var ikke den populære ting å gjøre - som vanligvis er når det virkelig gjelder."

No comments: