Wednesday, January 28, 2009

Geert Wilders

Wilders: 'Ik zal nooit buigen, nooit opgeven'

De nieuwste editie van het bekende weekblad Story bevat een uitgebreid interview van Karel Hille met Geert Wilders. De PVV-voorman kijkt vooruit naar de komende rechtszaak en toont zich daarbij uitermate strijdbaar. "Ik zal nóóit buigen," verzekert Wilders de interviewer, "nooit opgeven."


"Ik heb nu al hele plannen voor die rechtszaak. Wat ik ga doen, wie ik als getuige naar voren haal. (...) Ik ga enorm knokken, niet alleen voor de rechtbank maar ook hier in de Kamer. En als ze dreigen dat ze me zullen aanpakken, motiveert me dat alleen maar meer om nóg een stapje verder te gaan. Om nóg een versnelling hoger te gaan."


Hij is teleurgesteld in de houding van veel collega-politici.


"Volgens mij moet je opkomen voor collega’s die juridisch ten onrechte in de problemen zijn gekomen. Maar dat doen ze niet, want ze zijn bang. De meeste Kamerleden zijn angsthazen."


Bij hoge uitzondering gaat Wilders ook in op de gevolgen, voor zijn privéleven, van het strenge regime van persoonsbeveiliging waaronder hij gebukt gaat, ten gevolge van de doodsbedreigingen aan zijn adres.


"Daarom praat ik nooit over mijn privéleven, om mijn vrouw niet in gevaar te brengen. Ik zit al viereneenhalf jaar in de problemen en voor haar is dat natuurlijk verschrikkelijk. We kunnen nog wel ergens af en toe een hapje met elkaar gaan eten, maar aan alle omringende tafels zitten dan mensen met oortjes in."

"Ik weet nog toen we vijf maanden in die gevangenis in Zeist zaten, in een safehouse. Ik heb daar tegen mijn vrouw gezegd: ga weg! Ga andere dingen doen, ga naar je vrienden, leef je leven en doe gewoon dingen die je graag wilt doen! Je maakt al genoeg ellende mee, zorg dat je een leven hebt."


Is dat het allemaal waard?


"Ik heb een missie. Ik wil Nederland verbeteren. En die missie slaat aan. Er zijn mensen die dat waarderen, die op de PVV stemmen, die blij zijn dat we er zijn. Dát is mijn adrenaline, dát is mijn drijfveer. Já, het is het allemaal wél waard."


Het volledige interview is te vinden in de Story van deze week.

No comments: