Friday, January 30, 2009

Bedreigd anti-Wilders advocaat verleend lijfwachten

Gerard Spong, een van de advocaten achter de vervolging van Freedom Party (PVV) leider Geert Wilders, te worden verstrekt met lijfwachten. Hij vertelde de Nederlandse krant de Volkskrant dat zijn verzoek om persoonlijke bescherming werd toegekend. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat zij contact heeft gehad met de heer Spong, maar heeft geen verdere commentaar.

Op donderdag de Volkskrant meldde dat sinds een rechterlijke uitspraak dat de PVV-leider zou kunnen worden vervolgd voor zijn anti-islam opmerkingen, de heer Spong heeft ontvangen van honderden haat e-mails, waaronder de dood bedreigd. Populistische rechtse MP heer Wilders zegt dat hij veroordeelt alle bedreigingen jegens de heer Spong "in de sterkst mogelijke bewoordingen".

Vorige week een Amsterdamse rechtbank besloten dat de heer Wilders moet worden vervolgd voor het aanzetten tot haat en discriminatie. Het openbaar ministerie gaat in het licht van zijn anti-islam film Fitna, die vorig jaar, en zijn vergelijking van de islamitische heilige boek de koran met Hitlers Mein Kampf.

No comments: